Om Oss
Gjord i Balans

Om oss

Längre ner på sidan kan du läsa mer om våra personliga berättelser och varför vi valt att ägna våra liv åt hälsa och balans.

Telefon:

Ylvali 0768 03 77 08

Johanna 0723 05 86 05

 

E-post:

kontakt@jordibalans.se

 

Adress:

Hjärpalyckan Bergsnäs

342 53 Lönashult

 
 
 

Ylvali

Vi är två enskilda hälsoföretagare som tillsammans har skapat idén "Gjord i Balans". Läs vidare för att lära känna oss närmre.

Jag heter Ylvali och bor på gården Bergsnäs i byn Hjärpalyckan, 4 mil sydväst om Växjö.

 

Jag och min familj driver en liten gård med getter och ankor, vi odlar ekosystem och får av det en hälsosam jord och mycket grönsaker och örter. Tillsammans med vänner och släkt skapar vi vackra miljöer runt om oss som vi kan skörda och njuta av i generationer.

Jag hamnade här efter att ha jobbat och utbildat mig i över 6 år inom ekologisk odling och djurhållning. Vid sidan om arbetet på gården har jag utbildat mig till diplomerad zonterapeut och beteendevetare. Just nu håller jag på att utbilda mig till mindfulness instruktör enligt MBSR metoden.

 

Med en stark mor och en far som stöttat mig i mina egensinnade val har jag sökt min väg, som många gånger har varit en utmanande men tillfredsställande väg.

Jag är uppvuxen på min morfars gård, dit mina föräldrar flyttade när jag var 5 år. Min mor dog när jag var 12 år och en svår resa började.

 

Några år efter gymnasiet sökte jag vägledning och for i väg utomlands tillsammans med min barndomsvän Johanna som jag idag arbetar tillsammans med för en Jord i Balans. Vi hittade en gård på andra sidan jorden, som lärde oss om ekologisk odling och djurhantering och där förädling av gårdens produkter ingick i vårt dagliga arbete. Förutom det fick vi lära oss att ta hand om våra kroppar och sinnen genom yoga och meditation. Vi fördjupade oss båda i en meditations teknik som kallas Vipasana och för mig blev det ett viktigt verktyg att möta livets utmaningar.

 

Jag ser livet som ett erbjudande och är tacksam att leva här på gården, nära naturen. Jag vill hjälpa människor att släppa taget om negativa känslostörningar, attityder, stress, destruktiva livsstillar och hälsovådliga matvanor och att finna sin egen inre balans.

Johanna

Jag heter Johanna och jag har vuxit upp på landet med mina föräldrar och två syskon. Här har jag fått en trygg och fast grund att stå på. Jag har alltid varit en sökare och har inte riktigt passat in i dagens mallar och system.

 

Efter gymnasiet blev det resor i världen bl.a. Australien. Där hamnade vi på en gård Ylvali och jag och denna gård var platsen som fick mig att förstå att vi är här i livet för att ta hand om oss själva genom att vara en del av naturen. Människorna på gården kämpade hårt med ekologisk odling, att bevara de ursprungliga växterna och att leva så mycket som möjligt av det naturen kan ge oss.

 

Jag har sedan barnsben haft ett brinnande intresse för hästar och på gården i Australien fick jag fria händer att närmare studera deras naturliga beteende och lärde mig massor om både mig själv och dem. Hästar har spelat en stor roll i min personliga utveckling, då de har fått mig att förstå hur viktigt det är att vara här och nu, kunna förändra och vara ödmjuk inför andra levande varelser.

 

Jag är idag en stark envis målinriktad kvinna med båda fötterna på jorden som med mina livserfarenheter vill ge andra förståelse för hur vi själva kan ta oss igenom svårigheter i livet genom att leva nära naturen, lyssna på oss själva och våga gå vår egen väg. Vi har alla styrkan inom oss, vi behöver bara rätt miljö och förutsättningar för att kunna växa.

 

Jag är utbildad hälsoutvecklare med ceritifiering i klassisk massage och kostrådgivning. Nu vidareutbildar jag mig även till hälsopedagog.

" Vem du än är och oavsett omständgheter, är det alltid till din fördel att vara vid god hälsa, eller hur? "

Genom att se positivt och hoppfullt på den värld vi lever i och försöka tänka kreativa och optimistiska tankar så mycket det bara går, skapas en verklig förändring i samhället. Och den förändringen sker nerifrån och upp, eller kanske snarare inifrån och ut, i alla samhällsklasser samtidigt. Om än på något olikt gestaltade sätt.

 

Hälsa nås genom en samverkan av många faktorer både inom individen och genom den livsmiljö individen befinner sig i. Genom att använda olika verktyg - t.ex. meditation, yoga och bra mat, samt ge kroppen den mat, träning, omsorg, massage, och annat som den behöver, kan goda förutsättningar för ett gott liv skapas. Vem du än är och oavsett omständgheter, är det alltid till din fördel att vara vid god hälsa, eller hur?

 

Vi vill bidra till att så många människor som möjligt kommer till jämnvikt med sin hälsa, eftersom det då också skapas hopp, vilja och motivation hos människor. -Egenskaper som krävs om vi ska kunna transformera världen till den enhet den egentligen är. På global nivå tycks arten människan ha fastnat i en obalans. En obalans som vi inte behöver vara i. Hälsa är en stor del av lösningen och samtidigt också en förutsättnig för så mycket av det vi människor är bra på, såsom att skapa, skratta och bygga tillsammans.

 

Vår affärsidé är därför att hjälpa människor till bättre hälsa genom de behandlingar, kurser och produkter vi har. Mycket av det vi gör såsom meditation, vägledning/coaching och konsultation vill vi ska finnas tillgängligt för alla oavsett samhällsklass, bakgrund eller inkomst. Vi utgår alltid från dig som människa och utifrån din specifika situation historia utarbetar vi tillsammans med dig lämpliga vägar till att minska smärta och skapa långsiktig hälsa.

Hur skapas jämvikt och hälsa?

© 2018 Yvali Falk Groblad

Hjärpalyckan Bergsnäs 1, 342 53 Lönashult

Sidan senast uppdaterad: 2018-01-01