Produkter

 

Våra produkter

Här presenterar vi ett urval av våra produkter som görs på Gården Bergsnäs.

 

Örterna som används i salvor, téer och tinktur växer utan gifter i våra trädgårdar och vilt i skogen och markerna. Örterna handplockas och hanteras varsammt.

 

En del av innehållet i vårt naturliga fruktgodis kommer också från örter, kryddor och bär från gården. Oljorna som används är alltid kallpressade och ekologiska.

 

Våra produkter innehåller bara naturliga ingredienser.

Ringblomssalva

 

 

 

Ringblomsalvan är klassikern mot torr hud, torra läppar, eksem och småsår. Mycket barnvänlig. Ringblommorna har legat i en kallpressad rapsolja under två månader och gett ifrån sig de läkande ämnena. Salvan är extra gul och lämpar sig till det mesta!

 

Innehåll: Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiskt odlade ringblommor och groblad, morotsolja, bivax och ekologisk eterisk olja av lavendel.

 

60ml 110 kr

 

Kådsalva

 

 

 

Kådsalvan har under många tider använs vid sår, eksem, narig hud, klåda, läka hud, insektsbett och för att dra ut stickor och spetor.

Kådan har vi handplockat från granar i skogarna där vi bor och har skadats på naturlig väg.

 

Innehåll: Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ringblommor, vildplockad grankåda, bivax och ekologisk eterisk olja av rosenträ

 

30ml 130

60ml 250 kr

 

Krassesalva

 

 

 

Krassesalvan är unik i sitt slag och har använts av naturfolk som en bakteriedödande och välgörande salva som lämpar sig vid t.ex. psoriasis och eksem.

Krasseblommorna har dragit i den kallpressade rapsoljan under två månader. Det ger en stark koncentration av krasseblommornas hudläkande ämnen.

 

Innehåll: Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiska krasseblommor, bivax och ekologiska eteriska oljor från patchouli, lavendel, kanel, kamfer m.fl.

60ml 80 kr

 

 

 

Lindblomskräm

 

 

 

Lindblomskrämen är vår nordiska nattkräm men kan även användas på dagen. Lindblomman ger en ljuv känsla till huden och gör den mjuk och len och verkar rogivande.

 

Innehåll: Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiskt handplockade vilda lindblommor, ekologisk kallpressad jojobaolja, ekologiskt sheasmör, kallpressad vetegroddsolja, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, ekologisk eterisk cederträolja och konserveringsmedel.

60ml 120 kr

 

 

 

Fruktstrutar

 

 

 

Fruktstrutarna är gårdens naturliga "godis". Frukter, bär och örter tillverkas till ett fruktläder som har torkats under låga temperaturer som sedan klipps till lagom stora rutor. Varje påse är unik i sin karaktär och innehåller handplockade ekologiska bär med inslag av de vilda och odlade örterna.

 

Innehåll: Fruktrutorna varierar i innehåll men basen består av banan, bär och örter eller grönt.

 

100 gram 60 kr

 

 

 

 

Téer & Torkade örter

 

 

 

Våra téer och torkade örter består av ekologiskt odlade och/eller vildplockade örter. Blommor, blad och rötter samlas in beroende på årstid och väder och torkas och förädlas på gården. Örterna sälj i lösvikt och blandas efter önskemål. När var och hur du skall använda örterna är viktigt att ta reda på!

 

Innehåll: Ringblomma, citronmelliss, mynta, nässla, röllika, anisisop, granskott, björkblad, växt- och rot av läkemalva, spanskkörvel, mariatistel, maskrosrötter, kvanne, libsticka, lavendel, daggkåpa, groblad, johannesört mf.

 

100 gram ca 50 kr

 

Tinkturer

 

 

 

 

Tinkturer är örter, kryddor och rötter som utvunnits i alkohol. Dessa håller väldigt länge tack vare alkoholen, till och med i många år. Små doser ger bra effekt, de är lätta att ta med sig, kommer snabbt ut i kroppen genom alkoholen, vissa ämnen i växter löser sig enbart i alkohol, en tinktur innehåller många verksamma ämnen som är användbara på många olika sätt.

 

Rent näringsmässigt så finns det bara lite med vitaminer och andra näringsämnen i tinkturer. Vill man ha effekten men inte alkoholen så tar man tinktur i hett vatten, rör om och låter alkoholen dunsta och dricker sedan "örtvattnet".

 

Tinkurer görs på beställning!

 

På gården och i skogarna runt om växer det både vilda och ekologiskt odlade örter som vi plockar i odlingar och omgivning. Här kan ni bl.a. välja mellan mariatistel, maskros, johannesört, röllika och daggkåpa. Mynta, kamomill, hallon, ringblomma samt citronmellis, röd solhat, läkemalva och kvanne.

 

100ml 120 kr

 

© 2018 Yvali Falk Groblad

Hjärpalyckan Bergsnäs 1, 342 53 Lönashult

Sidan senast uppdaterad: 2018-01-01